Tule AIJJOOS-kaveriksi!

Aijjoos-kaveritoiminta

Aijjoos-toiminnasta löydät itsellesi monenlaista antoisaa tekemistä.

Haluatko ryhtyä tukihenkilöksi, kulttuurikaveriksi, ryhmänohjaajaksi, ulkoiluystäväksi tai vaikkapa päiväkotimummoksi tai -papaksi? Aijjoos-toiminta järjestää vapaaehtoisille koulutusta, virkistystä ja tukea tarpeen mukaan.

 

Tukihenkilötoiminta

Voit toimia ystävänä yksinäiselle ikäihmiselle. Tukihenkilö käy ikäihmisen luona sopimuksen mukaan esim. kaksi kertaa kuukaudessa. Yhdessäolo voi olla keskustelua, ulkoilua tai lukija-apua. Tukihenkilötoiminnasta tehdään sopimus, jossa sovitaan toiminnan sisällöstä yksilöllisesti.

Ryhmänohjaajana toimiminen

Haluaisitko toimia ryhmänohjaajana ikäihmisten ryhmässä? Aijjoos-toiminnassa on sekä liikunta- että keskusteluryhmiä. Uusia ohjaajia ryhmiin tarvitaan jatkuvasti. Lisätietoa ryhmistä.

Ulkoiluystävänä toimiminen

Voit toimia ulkoiluystävänä joko kotona tai hoitokodissa asuvalle ikäihmiselle. Lyhytkin lenkki yhdessä piristää molempia.

Päiväkotimummo ja – pappatoiminta

Päiväkotimummot ja -papat vierailevat päiväkodeissa säännöllisesti pitämässä lapsille lukuhetkiä. He voivat myös osallistua leikkeihin, ulkoiluun tai muuhun päiväkodin toimintaan.

Kulttuurikaveri

Kulttuurikaverit ovat vapaaehtoisia, jotka tarjoavat seuraa esim. museossa, kirjastossa, taidenäyttelyssä tai konsertissa käyntiin, kun yksin lähteminen tuntuu hankalalta.

Tukiopetusta ikäihmisen kotiin arjen teknologiasta

Haluatko opettaa ikäihmistä tietokoneen, kännykän, netin tai vaikka digikameran käytössä? Tavalliset taidot riittävät. Tärkeintä on, että rohkaiset ikäihmistä alkuun laitteen käytössä.

Tee Aijjoos hyvää -kampanjat

Haluatko osallistua vapaaehtoistyöhön kertaluonteisesti? Voit osallistua Tee Aijjoos hyvää -kampanjoihin, joissa esimerkiksi haravoidaan ikäihmisten kotipihoja, järjestetään kahvilatoimintaa tai viriketuokioita vanhusten hoitokodeissa jne.

Aijjoos-toiminnassa on paljon vapaaehtoistyön mahdollisuuksia. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!